pátek 9. října 2020

Challenge: 31 oblíbených (1-5)

 Kdesi v hlubinách pralesa složek se mi na disku ukrývá blíže neurčený počet seznamů témat různých art challenges - naprosto netknutě, protože k tomu už jsou holt takové seznamy, zdá se, v mé přítomnosti odsouzeny.
Inktober's never gonna be a thing for me, I'm afraid. 

Ve snaze vytrhnout se z nečinnosti (a oprášit při té příležitosti zase nějakou tu neabstraktní kresbu) a odtrhnout se od jiných věcí jsem si někdy před týdnem zadala vlastní challenge: zachytit 31 oblíbených věcí/situací/vzpomínek/whatever. 

Zatím to vypadá, že nejsložitější bude s těmi jedenatřiceti ztvárnitelnými kousky čehosi vůbec přijít. 

Stranou ponechávám jakékoli snahy počmárat každý den jeden papír; bezprostředně po dvanáctihodinových směnách se jen málokdy dokopu k nějaké tvůrčí činnosti (výrobu večeře nepočítajíc), a tvoření při takových směnách by nejspíš vyžadovalo další lockdown. 

Nuže. 

Pácháno do nového trhacího kroužkového sešitu A5, 
nástrojem snahy je tentokrát výhradně černá turecká reklamní obyč tužka, 
v některých případech použita fotopředloha.  

---



# 1 - Franz Kafka
Smol birb z bývalého pracoviště pojmenovaný z neznámých důvodů po slavném spisovateli. Šílená straka snažící se uzmout člověku cokoli lesklého - boží bylo třeba pozorovat ho, jak se snaží ze stolu odnést čajovou lžičku, zatímco na ní sedí. Jeho výraz byl v takových případech naprosto k nezaplacení. Jindy se snažil uzmout řetízek přímo z krku, případně mi jen tak přistál na hlavě, aby získal lepší přehled o svém království o velikosti recepce... a mohl si vyhlédnout novou, nic netušící lesklou oběť. 
Zde zachycen při pokusu o konfiskaci hodinek. 



# 2 - večery na Vítkově
Nezaslouží další komentář. Thanks for taking the photo. 



# 3 - nové růžové lístky
Okamžité zlepšení nálady. Ta barva. Ta textura. Ty pidilístečky!
(...Teda aspoň do chvíle, než se zjeví zákeřná tlupa svilušek. Svině.) 



# 4 - plants just getting along well
Mezi naše zelené "spolubydlící" patří mimo jiné poměrně letité tlustice, řečené taktéž kuchyňští trifidi. Slovem "letité" budiž míněno to, že je znám, co jsem živa, a přistěhovaly se k nám (nebo spíš byly přistěhovány) z dalekého prvního bydliště... až do pátého. Jmenovitě jsou to crassula ovata ("velký trifid") a c. marnieriana ("minitrifid"). Kuchyňskými se nazývají proto, že se jim nejlíp daří v kuchyni s plynovým sporákem; trifidy pro změnu proto, že se umí tvářit, jako by chtěly odejít z květináče. Momentálně sdílí svůj prostor - ke všestranné spokojenosti - s bandou kopřiv donesených v hlíně ze zahrady.



# 5 - dárky z cest
I know the common sense says "leave only footsteps, take only memories", but I still find it quite uplifting to keep a piece of each place you have been. Jeden za všechny: rozumně veliké oko proti uhranutí. Váže se k němu jistá nedocenitelná poučka: "Manželce dej oko s bílým kruhem, tchýni oko se žlutým," kterou nemá smysl rozebírat. 🙃


31 oblíbených (6-10) >>

Žádné komentáře:

Okomentovat